Newsello.pl

AIOLI prezentuje jesienne menu

#aioliciezadowoli czyli poznaj co proponują jedne z najlepszych miejscówek w stolicy.
AIOLI VEGE PIZZA
AIOLI VEGE PIZZA

Dla wszystkich zabieganych w szybkim skrócie o nowej karcie menu:
„Śniadaniowcy”
– specjalnie dla was powróciła pizza śniadaniowa w obu odsłonach VEGE Pizza i Brekkie Pizza
„Miłośnicy VEGE”
– do karty powróciła sałatka Green Falafel rekomendowana przez ARETĘ – ambasadorkę AIOLI
„Przyszłe mamy i kobiety karmiące”
– specjalnie dla was Samar Khanafer (finalistka Master Chef) wybrała dania, które powinny znaleźć się w waszej diecie

Dla tych bardziej dociekliwych #aiolifriends
Jesienna edycja karty MENU AIOLI to przede wszystkim ukłon w stronę najnowszych trendów żywieniowych i powrót do wielu klasyków AIOLI zaprezentowanych we wzbogaconej wersji.

Pełnoziarniste pieczywo graham z dodatkiem siemienia lnianego, różnego rodzaju kasze, ciecierzyca, soczewica i wszystkie warzywa strączkowe to superfood! Składniki wielu dań bogate w białko, żelazo, cynk i pożyteczny kwas foliowy, które są teraz bazą większości pozycji jesiennej edycji karty. Wspomagają trawienie, usuwają toksyny, regulują poziom cholesterolu, i... poprawiają nastrój nie tylko poprzez smak... ale też przez atmosferę i klimat jaki tworzy AIOLI.

Wszystkie pozycje uzupełnione odpowiednio dobranymi składnikami. Wśród warzyw w wielu potrawach królują między innymi te korzenne, jak buraki, marchew czy rzepa. Marchew nie tylko pomarańczowa, ale i czarna, burak nie tylko czerwony, ale i żółty, fasola nie tylko biała, ale i czarna urid. Te warzywa to źródło witamin z grupy B, wspomagających proces tworzenia się czerwonych krwinek, zapobiegają anemii.

W menu nie zabrakło także ryb i owoców morza, które są źródłem kwasów omega-3. Szlachetny okoń morski, czy krewetki w nowych wersjach: tajskiej z mlekiem kokosowym, czy z mango to jesienne wariacje Szefów Kuchni AIOLI.

Działem obok, którego z pewnością nie można przejść obojętnie w jesiennej edycji karty są Sandwiche & Burgery. Wędzone na dymie pastrami w pieczywie na zakwasie, sandwich z indykiem sous-vide, czy piersią kaczki, Vege Piada z czerwoną soczewicą i pieczoną pietruszką, czy Burger z jagnięciną to nowe flagowe pozycje w menu.

W przypadku AIOLI nie można także zapomnieć o słynnych śniadaniach za 1 ZŁ, w których znajdziemy teraz pełnoziarniste pieczywo graham z siemieniem lnianym w kultowych pozycjach tj Sausagge&Eggs i Bacon Sandwich, pasty rybne, ryż na mleku kokosowym z ziarnami chia, a także powrót wielkiego klasyka Brekkie Pizzy, tym razem w dwóch odsłonach: klasycznej oraz vege z pesto bazyliowym i marynowaną dynią.

Tak więc, z pewnością - #aioliciezadowoli!

AIOLI Cantine Bar Cafe Deli
ul. Świętokrzyska 18
Warszawa
FB: facebook.com/AioliCantine
IG: @aioli_cantine

AIOLI inspired by MINI
plac Konstytucji 5
Warszawa
FB: facebook.com/AIOLIxMINI
IG: @aiolixmini

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Warto przeczytać

Zobacz również