Na gości lotniska czeka nowa, wyjątkowa oferta śniadaniowo-lunchowa, uzupełniona aromatyczną kawą.
– Na Lotnisku Chopina w Warszawie otworzyliśmy zupełnie nowy format lokalu, który łączy w sobie świeżą, zdrową żywność oraz mistrzowsko przygotowaną kawę. Wiemy, że konsumenci są świadomi i poszukują wysokiej jakości jedzenia również w podróży. W menu mamy 20 nowych propozycji, w tym blisko połowa z nich jest skierowana do wegetarian. Nowej koncepcji bliżej do formatu baru sałatkowego ze zdrową żywnością, niemniej oferujemy też niezmiennie znakomitą, rozgrzewającą kawę – komentuje Jolanta Borowska, Dyrektor Marketingu COSTA COFFEE POLSKA.
– COSTA COFFEE Fresco wyróżniają nie tylko nowatorskie menu, ale też wyjątkowe rozwiązania designerskie oraz lepsza ekspozycja produktów i oferty w lokalu dzięki użyciu digital screenów. Uruchomienie innowacyjnego konceptu COSTA COFFEE Fresco to dla nas ważny krok, który doskonale podkreśla przyjętą strategię rozwoju i nowatorskość rozwiązań stosowanych przez naszą sieć – dodaje Andrzej Jackiewicz, Dyrektor Zarządzający COSTA COFFEE POLSKA.
Smacznie i zdrowo o każdej porze dnia
W ofercie nowego formatu COSTA COFFEE Fresco każdy poszukujący świeżego i zbilansowanego posiłku znajdzie propozycję dla siebie, niezależnie od pory dnia. Na śniadanie świetnie sprawdzą się owsianki w dwóch różnych smakach, np. z plasterkami banana, jagodami goji i miodem, przygotowane na miejscu przez baristów lub naturalne jogurty – z musli i owocowym puree oraz z nasionami chia i owocami goja. Na podróżnych czekają również zdrowe razowe kromki z pieczonym rostbefem i twarożkiem lub w wersji wege – z hummusem i pastą z suszonych pomidorów.
Jako przekąskę – zarówno w wersji na ciepło i zimno – COSTA COFFEE Fresco proponuje 5 rodzajów bagietek, które zadowolą zarówno wegetarian, jak i osoby preferujące klasyczne połączenia, np. chrupiącą bagietkę pszenną z serem mozzarella, bazyliowym pesto i suszonymi pomidorami lub bagietkę ziarnistą z pasztetem z soczewicy i pomidorami.
Podróżującym w porze lunchowej COSTA COFFEE Fresco poleca wegetariańską zupę krem z pomidorów, wrap z sezonowymi warzywami oraz kultową kanapkę Pulled Pork z soczystą, długo gotowaną wieprzowiną, sałatką Colesław i chrupiącym ogórkiem kiszonym. Warte uwagi są także nowe, świeże sałatki, m.in. z pomidorkami koktajlowymi, serem i oliwkami oraz kompozycja sałat z pieczonym kurczakiem, czarną soczewicą, uzupełniona delikatnym sosem jogurtowym.
Urozmaicona oferta napojów
Ofertę food uzupełniają aromatyczne kawy przygotowane na bazie wyjątkowej mieszanki Mocha Italia, które idealnie pasują zarówno do słonych przekąsek i potraw, jak też klasycznych deserów – sernika z truskawkami oraz pysznej szarlotki z kruszonką.
Wyróżnikiem nowego menu są też zdrowe i naturalne napoje. Wśród nowości – świeżo wyciskane soki – Witaminowy Jarmuż z dodatkiem soczystego jabłka oraz Regenerująca Marchewka – kompozycja marchwi, jabłka i aromatycznego imbiru. W ofercie COSTA COFFEE Fresco znajdują się także pyszne koktajle warzywno-owocowe w trzech intrygujących smakach. Zielony mix brokułów, selera, szpinaku, ananasa i banana to wytrawna dawka energii na cały dzień. Czerwony koktajl z buraka, malin i banana przypadnie do gustu wielbicielom zdecydowanych smaków i odważnych połączeń. Różowa kompozycja mango, truskawki i melona to bogactwo witaminy C i żelaza.
Jesz Fresh w Warszawie
Równolegle, do warszawskich kawiarni sieć COSTA COFFEE wprowadziła ofertę Jesz Fresh, w ramach której dostępne są m.in. wybrane produkty z nowej, świeżej propozycji przekąsek, dań i napojów. Warto podkreślić, że wszystkie wytrawne propozycje – kanapki i sałatki są przygotowywane ręcznie. Nowe menu Jesz Fresh będzie sukcesywnie wdrażane również
w pozostałych miastach, w których działają lokale COSTA COFFEE.
Lądek-Zdrój po powodzi: odbudowa i trudna droga do normalności [FOTO]
Lądek-Zdrój, malownicze miasteczko uzdrowiskowe na Dolnym Śląsku, zostało poważnie dotknięte przez niedawną powódź, która przyniosła ogromne zniszczenia.